Cardigans

Her finner du vårt utvalg av cardigans fra Zizzi

Filtrér Tilbakestill
Velg alle Velg bort alle
Farge
 • (7)
 • (3)
 • (5)
 • (2)
 • (1)
 • (4)
 • (5)
Velg alle Velg bort alle
Størrelse
 • (25)
 • (24)
 • (20)
 • (19)
27 produkter

Cardigans

Cardiganen lar deg ramme inn antrekket på en elegant måte. Et «må ha»-plagg i garderoben.

Antrekket blir øyeblikkelig mer stilsikkert og sofistikert når det blir rammet inn av en cardigan. Plagget med sine aner tilbake til 1920-tallet, da som vest for menn, fikk for alvor befestet sin posisjon i moteverdenen av moteikonet Coco Chanel, som sverget til cardiganen fremfor genseren fordi den ikke ødela frisyren hennes. Et valid argument den dag i dag.

Plaggets popularitet har svingt opp gjennom tidene. I dagens motebilde er det et fast innslag, særlig brukt sammen med kjoler og enkle topper og den kommer i to varianter. En normal eller kort versjon som minner mye om 50- og 60-tallets versjon og en lang utgave. Stilen og uttrykket til de to variantene er vesentlig forskjellig, men begge rammer inn antrekket på en elegant og sofistikert måte.

Vi har både den korte og lange utgaven i vårt sortiment – du finner dem her på Zizzi.no. Og som med alt vårt tøy, er de laget for å passe godt på kvinner som bruker store størrelser og har former. Det er viktig, siden cardiganen skal være elegant i bruk – da må passformen være riktig – hvis ikke kan den ble posete og det ønsker vi ikke…

I sortimentet vårt finner du den som ensfarget i klassiske avdempede farger og i mønstret versjon. Begge deler er ypperlig til sitt bruk, men dette vet du hvis du er en «cardigan dame»…

For å ha en komplett garderobe, bør den inneholde en cardigan av hver type. En kort og en lang. Som basisplagg bør du gå for ensfarget sort, eller en avdempet jordfarge. Våre cardigans med mønstre er flotte å se på og skaper liv til antrekket. Disse kjøper du i tillegg til basisplagget og brukes som hovedplagget i et eget antrekk som blir friskere i uttrykket.

En detalj du skal være oppmerksom på når du finner din cardigan, er hvorvidt den er beregnet for å lukkes i front, eller om det i det hele tatt er mulig å lukke den i front. Noen modeller har ikke knapper i det hele tatt, mens andre kan lukkes, men er egentlig ikke beregnet på det. Mens enkelte modeller er beregnet på å være lukket med draperinger. Hvorvidt du skal velge det ene eller det andre avhenger av antrekket du setter sammen.

En cardigan bruker du sammen med…

Den er ypperlig å bruke sammen med topper som er enkle i formen, for eksempel skjorter eller bluser – gjerne mønstrete eller farget, hvis det er ensfarget cardigan. Motsatt, hvis du har mønstret cardigan, bruker du en enkel ensfarget topp.

Bukser velger du nærmest fritt. Den er lekker sammen med jeans, leggings og de mer «formelle» buksene.

Kombinasjonen kjole og cardigan er virkelig lekker, ensfarget ton i ton er en vinner, men svakt mønstret cardigan mot en enkel kjole er også flott å se på.

Lekker på plus size damer

Cardiganen er ett av disse plaggene som i seg selv sitter fint på plus size damer. Bare velg riktig passform for din kropp, så er mye gjort. Men som alltid hos Zizzi-klesdesignerne, så ønsker vi perfeksjon. Derfor er hele vår kolleksjon spesielt tilpasset store kvinner; tilpasset slik at det er rom for kroppens naturlige former.

Derfor har vi valgt å lage våre cardigans med forskjellige passformer, som gir et ypperlig utgangspunkt for forskjellige kroppsformer. Så hvis du for eksempel er bred over skuldrene eller har brede hofter – vi har et plagg som sitter godt på deg og din kropp.

Til sommeraftenen og kjølige dager

Hvis vi ser bort fra at det er et estetisk flott plagg, er det et deilig plagg å ha når det blir kjølig. Enten på sene sommerkvelder ute i det fri, eller kjølige dager generelt. Lett å ha med i vesken og kan dermed være med de dagene hvor du mistenker at det blir sent og du skal være ute.

Størrelsesguide

Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal bestille din cardigan i, kan vår størrelsesguide være et nyttig hjelpemiddel. Du finner frem målebåndet og følger guidens enkle trinnvise forklaring, så har du størrelsen din i løpet av ett minutt eller to.

Størrelsen på cardiganen kan du eventuelt kontrollmåle etterpå hvis du føler behovet for det. Alle relevante mål er nemlig oppgitt på cardiganens produktside.

Har du behov for veiledning – spør vår kundeservice

Hvis du lurer på noe vedrørende våre cardigans, størrelser eller andre ting, tar du bare kontakt med våre dyktige medarbeidere på kundeserviceavdelingen. De sitter klare til å svare på dine spørsmål.

14 dagers returrett

Når du handler hos oss, har du 14 dagers full returrett. Så dersom din cardigan skulle vise seg å være et feilkjøp, kan vi rette opp i det.